Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Cleantech Holland aanwezig bij Solardays

Holland Solar coördineert de Nederlandse editie van de European Solar Days voor Europa in samenwerking met Agentschap NL, Cleantech Holland, Organisatie voor Duurzame Energie (ODE) en Uneto-VNI, brancheorganisatie van installatiebedrijven.

Uitnodiging voor de officiële opening van de Nederlandse editie van de European Solar Days op 9 mei 2011 in Den Haag

 

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de officiële opening van de Nederlandse editie van de European Solar Days op 9 mei. Locatie: het Plein in Den Haag. Wethouder duurzaamheid Rabin Baldewsingh uit Den Haag opent de dag. Het programma en de aanmeldingsprocedure vindt u hieronder. U bent de hele dag welkom. We hopen natuurlijk op een zonovergoten dag. Maar ook in het geval van slecht weer gaat het programma door. Hiervoor hebben we voorzieningen getroffen.

 

Over de European Solar Days

Holland Solar coördineert de Nederlandse editie van de European Solar Days voor Europa in samenwerking met Agentschap NL, Organisatie voor Duurzame Energie (ODE) en Uneto-VNI, brancheorganisatie van installatiebedrijven. Met de European Solar Days wil de zonne-energiesector door heel Europa bedrijven, overheden en particulieren informeren over het gebruik van de zon als belangrijke en aantrekkelijke energiebron. De Solar Days vinden in 2011 plaats van 7 tot en met 15 mei. Tijdens deze dagen organiseren bedrijven, overheden en particulieren in Europa meer dan 8.000 verschillende evenementen met zonne-energie in de hoofdrol. Naar verwachting zullen in Nederland circa 200 evenementen plaatsvinden. Kijk voor meer informatie op http://www.solardays.nl/, http://www.solardays.eu/ en http://www.solartours2011.nl/.

 

Programma officiële opening Solar Days (wijzigingen voorbehouden)

11.30-12.00 uur               

Ontvangst en registratie op het Plein in Den Haag.

11.30-17.00  uur

Informatiemarkt. Deelnemers: Holland Solar, Uneto-VNI, ODE/Duurzame Buren, Agentschap NL, Solar Magazine, 1miljoenzonnepanelen.nl, Solarteam Windesheim, Zonnestroom Producenten Vereniging, Itho Daalderop, New Energy Systems, de Zonne-energiespecialist, Centrosolar Benelux, SolarClarity, Cleantech Holland, Estec-Holland, Eaton Electric Nederland, IBC-Solar, Scheuten Solar en Velux.

12.00-12.05 uur 

Première vertoning film ‘Nederland gaat voor zonne-energie’ die in het kader van de Solar Days is geproduceerd

12.05-12.10 uur

Welkom door Arthur de Vries, bestuurslid Holland Solar, bestuurslid European Solar Thermal Industry Federation (ESTIF) en projectleider Nederlandse editie van de European Solar Days.

12.10-12.20 uur

Openingsspeech van wethouder duurzaamheid Rabin Baldewsingh uit Den Haag.

12.20-12.50 uur

Wethouder duurzaamheid Rabin Baldewsingh uit Den Haag gaat op de Prinsessengracht uit varen in een solarboot met techniekstudent Tom Tijs, de aanvoerder van het Solarteam Windesheim. Publiek en pers kan meelopen naar de solarboot en het tweegesprek over zonne-energie volgen. Belangstellenden kunnen na afloop ook een vaartochtje wagen. 

12.50-14.00 uur

Duurzame lunch op het Plein en gelegenheid tot het spelen van Het Energiespel

14.00-14.05 uur

Vertoning film ‘Nederland gaat voor zonne-energie’ die in het kader van de Solar Days is geproduceerd.

14.05-14.15 uur

Lezing over de ontwikkeling van de toepassing van zonne-energie in Nederland door Arthur de Vries, bestuurslid Holland Solar, bestuurslid ESTIF en projectleider Nederlandse editie van de European Solar Days.

14.15-14.30uur

Lezing over de roadmap Zon op het Zuiden door John Blankendaal, programmamanager High Tech & Solar Industry van de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en adviseur van het Topteam Energie.

14.30-15.00 uur

 Inleiding op het debat door Solar Days-projectpartners van Holland Solar, waaronder voorzitter Marcel Engels van Uneto-VNI en voorzitter Ernst Vuyk van ODE.

15.00-16.00 uur

Debat ‘Green Deals maken van Nederland solarland’ met in het panel onder meer Gerard van Amerongen, voorzitter van Holland Solar; John Blankendaal, programmamanager High Tech & Solar Industry van de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en adviseur van het Topteam Energie; Cor Leguijt, senior researcher/consultant van CE Delft en Pieter Bergmeijer, programmaleider Zon van Energy Valley. Het debat vindt plaats aan de hand van stellingen. Het publiek stemt en discussieert mee.

16.00-16.30 uur

Afsluiting en conclusies.

16.30 -17.30 uur

Borrel

 

Aanmelden

Aanmelden voor het middagprogramma vanaf 14.00 uur is verplicht vanwege het beperkte aantal plaatsen. De entreekosten bedragen voor het middagprogramma € 45 exclusief 19% BTW (voor pers, sponsors en deelnemers aan de informatiemarkt is toegang gratis).

Aanmelden

Naam:
Functie:
Naam bedrijf of organisatie:
Adres bedrijf of organisatie:
Telefoonnummer:
E-mailadres:

Bovengenoemde gegevens kunt u mailen naar Ingrid Essenburg, e-mail: ingrid@bijzinnen.nl onder vermelding van deelname middagprogramma Solar Days op 9 mei. Voor (pers)vragen kunt u haar bellen op 06-28224271.

 

 

Home / Nieuws / Archief 2011 / Cleantech Holland aanwezig bij Solardays

Zoeken