Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Going Dutch: Partnerships in Windpower

Britten en Nederlanders bundelen krachten voor offshore windenergie in de Noordzee

Dinsdag 11 Januari 2011 hebben 160 deelnemers de allereerste Brits-Nederlandse offshore windenergie conferentie bijgewoond. Dit uitverkochte evenement werd bezocht door vertegenwoordigers van grote spelers vanuit de gehele offshore windenergie toeleveringsketen van beide naties.

Op deze unieke, ééndaagse conferentie werden deelnemers aangemoedigd voort te bouwen op de bloeiende handelsrelaties tussen de twee naties en om uitdagingen aan te gaan die de snelgroeiende offshore windindustrie in de Noorzee met zich meebrengen. De aftrap van de conferentie begon met een pre-conferentie diner op maandag 10 januari om vervolgens op de 11e Januari een zeer gevarieerd dagprogramma te bieden: keynote sprekers, paneldiscussies,‘speed date” afspraken en natuurlijk netwerken.

Vooral de speed date-afspraken is de deelnemers zeer goed bevallen. Het bood Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om met projectontwikkelaars en top-tier suppliers uit het Verenigd Koninkrijk en Nederland in gesprek te komen.
Op haar beurt betekendehet voor de speedate-hosts dat zij de kans kregen om met een grote hoeveelheid nieuwe partijen op één dag kennis te maken.

De conferentie heeft de open dialoog tussen Nederlandse en Britse bedrijven verder in gang gezet, voorziet in vruchtbare partnerschappen en zal verdere economische groei faciliteren aan beide zijden van de Noordzee.

De deelnemers hebben de conferentie hogelijk gewaardeerd met een gemiddelde score van 8.5 uit 10. Daarnaast verwacht vrijwel iedereen zaken te zullen doen met iemand ontmoet op de conferentie. De interesse voor vervolgevenementen is ook hoog.


De Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden is dan ook zeer trots dat zij gastvrouw was van deze unieke conferentie en dat zij dit evenement tesamen met DECC, the Crown Estate, UKTI en IHC Merwede mogelijk heeft kunnen maken. 

Een vervolgevenement zal medio dit jaar plaatsvinden, waarvoor we u graag nog een persoonlijke uitnodiging sturen.
 
Voor meer informatie over de offshore wind conferentie en hoe de ambassade u verder van dienst kan zijn verwijzen wij graag naar: http://www.hollanduktrade.nl/ en http://www.nfia.co.uk/

Home / Nieuws / Archief 2011 / Going Dutch: Partnerships in Windpower

Zoeken