Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Kansen voor de Nederlandse Cleantech sector in Vietnam

Een van de belangrijkste doelstellingen van de overheid in Oost-Azië, is de economische groei te handhaven, klimaatverslechtering te beperken en energievoorziening veilig te stellen. Deze doelstellingen worden ondersteund door de wereldbank. Cleantech Holland onderzoekt samen met de Nederlandse overheid de kansen voor de Nederlandse industrie.

Op initiatief van de Nederlandse overheid zal er een marktverkenning plaatsvinden waar de kansen en mogelijkheden voor de Nederlandse industrie in Vietnam worden onderzocht. Als daaruit blijkt dat deze kansen positief zijn, zullen toonaangevende Vietnamese organisaties en bedrijven uitgenodigd worden een kijkje te nemen in de Nederlandse keuken, zodat mogelijke samenwerking onderzocht kan worden. De Nederlandse ambassade in Hanoi heeft al een eerste aanzet gemaakt met een rapport over Sustainable Energy in Vietnam.

 

Ook de Wereldbank is op dit moment bezig om de energievoorzieningen in Azië te verduurzamen zodat de economische groei gehandhaafd kan worden zonder teveel negatieve invloed op het klimaat. Hieronder kunt u een aantal links en rapporten vinden die meer informatie verschaffen over dit onderwerp. Alle informatie is Engelstalig.

 

Volledig rapport van de Wereldbank: Winds of Change: East Asia's Sustainable Energy Future (3,25 MB)

Uitgebreide samenvatting van de Wereldbank: Winds of CHange: East Asia's Sustainable Energy Future (343 KB)

 

Link naar de actieve projecten van de wereldbank op het gebied van Renewable Energy.

Home / Nieuws / Archief 2011 / Kansen voor de Nederlandse Cleantech sector in Vietnam

Zoeken