Direct naar hoofdmenu / zoekveld

WNF Clean Energy Technology Award 2011

Oproep: gezocht innovatieve bedrijven die een bijdrage leveren aan klimaat en economie

Zoetermeer, 15 maart 2011 – Het WNF en FME organiseren voor de tweede maal de WNF Clean Energy Technology Star Award. In aanmerking komen vooruitstrevende bedrijven die met technologie een bijdrage leveren aan duurzame energie en/of zorgen voor energiebesparing. Met de uitverkiezing van de Clean Energy Technology Star willen WNF en FME een bijdrage leveren aan het verbeteren van de positie van de CET industrie in Nederland en aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

De ontwikkeling van de Nederlandse CET industrie loopt achter in vergelijking met andere geïndustrialiseerde landen. In 2008 bezette Nederland wereldwijd een 17de plaats gemeten in omzet van de industrie ten opzichte van BNP. De Nederlandse overheid ziet de economische kansen die duurzame energie biedt aan de Nederlandse industrie. Dit moet zich echter nog uitbetalen in klinkende munt en een schoner milieu.

 

Het WNF en FME willen hier een bijdrage aan leveren. In 2009 heeft het WNF het rapport "Clean economy, living planet" uitgegeven, FME- en Cleantech Holland lidbedrijf Priva tot WNF CET Star uitverkozen en de Clean Energy Technology conferentie in Zeist georganiseerd. Ook in 2011 willen wij de CET industrie stimuleren. Op 9 mei vindt het WNF CET congres plaats en wordt de tweede CET Star uitgereikt.

 

Proces Award
Bedrijven kunnen deelnemen door voor 31 maart de vragenlijst in te vullen op de website van het WNF. Om de Clean Energy Technology Star te identificeren, worden bedrijven beoordeeld op hun bijdrage aan het klimaat, innovatie en economie aan de hand van de ingevulde vragenlijst. Begin april nomineert de jury vijf bedrijven. Zij kiest de Clean Energy Technology Star vervolgens uit op basis van een korte bedrijfspresentatie. De prijs wordt op 9 mei aan de winnaar overhandigd.

Home / Nieuws / Archief 2011 / WNF Clean Energy Technology Award 2011

Zoeken